Een bespiegeling op de laatste grote organisatorische klus van Wil Cattie.

 

Nog een laatste grote klus stond je te wachten: de NK tafeltennis 2012 .Na vele weken/maanden voorbereiding hoopte  je dat alles goed ging lopen en zeker deze laatste keer voor je afscheid ging nemen  van de zaalsporten.

Op vrijdagavond mensen geregeld, die konden helpen  met tafels opzetten  en netjes spannen. Natuurlijk waren de tafels dit keer weer ontzettend vies, maar daar had je al op gerekend. Op advies van Gert had je al glassex ingeslagen en doekjes meegenomen om dit euvel op te lossen.

 

De netjes konden gespannen worden en de tafeltjes met de telborden geplaatst …….

Ook hier weer een probleem … een groot probleem dus. Te weinig telborden en dan was het nog een hele puzzel om uit te zoeken bij welk bord de losliggende cijfers hoorden. Tot in de late uurtjes werd er nog creatief gewerkt om alle telborden zoveel mogelijk compleet  en hanteerbaar te maken. Waar plakband en touw toch al niet goed voor is!

 

Zaterdagochtend.  Alles was geregeld  en iedereen kon komen. De ontvangst tafel werd nog

even ingericht en de laatste instructies werden door jou gegeven. Voor iedere  club een tasje met alle consumptiebonnen, programmaboekjes en doosjes met pepermuntjes. In de doos zaten alle tasjes netjes gerangschikt, op alfabetische volgorde gerangschikt.

 

De deelnemers die alleen kwamen, mochten een ‘los’ boekje, doosje pepermuntjes en een consumptiebon hebben (een tasje hadden ze vorig jaar al gehad!). Drie A4-tjes lagen klaar met alle verenigingen/deelnemers, namen van vrijwilligers en scheidsrechters, evenals de badges voor laatstgenoemden. De deelnemers kwamen binnen druppelen en de eerste twee afmeldingen kwamen al binnen.

 

Dus schoot je al in de stress, omdat er in het programma wijzigingen aangebracht moesten worden. Gelukkig liep het hierna goed door en waren er verder geen afmeldingen meer. Het was alleen nog even afwachten of en wanneer de laatkomers kwamen. Na het openingswoord konden de wedstrijden beginnen. Er werden wat batjes afgekeurd,  maar er mocht toch mee gespeeld worden. Verder liep het aardig door.

 

Totdat de ergste nachtmerrie uitkwam ….! Enkele spelers kwamen vragen waarom ze niet op de lijst stonden om te dubbelen en na controle bleek dat ze zich wel ingeschreven hadden. Je was ze gewoon vergeten in te delen!

 

Gelukkig had je de computer meegenomen en werd er  ‘achter de schermen’  hard gezwoegd om ieder toch in het systeem te zetten en te laten spelen. Petje af !!!

 

Gelukkig liep alles goed door en konden de prijzen nog redelijk op schema uitgereikt worden. Dit nadat  de Valleibloazers de sfeer er goed ingebracht hadden met hun muziek en show. Jij werd nog in het zonnetje  gezet in een toespraak  en beloond met een grote bos bloemen. Voor de GSVA was het een succesvolle zaterdag met veel bekers, bloemen en diploma’s.

Bron: de Stad Amersfoort, vrijdag 29 juni 2012

 

RUSTENBURG - Wil  Cattie, vrijwilligster van de Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort en omstreken, heeft donderdag de Lenaert nicasiusspeld opgespeld  gekregen voor haar jarenlange inzet voor de gehandicapte tafeltennissport. Dit gebeurde tijdens haar afscheid in sporthal Rustenburg.

 

Will Cattie onderscheidenRuim dertig  jaar is Cattie actief voor de GSVA voor aangepast sporten. Met grote  betrokkenheid zette zij zich in voor het tafeltennis voor gehandicapten. Naast het verzorgen van de wekelijkse trainingavonden, is ze zaalcoördinator en verantwoordelijk voor de toernooiaanvragen, de toernooi- organisatie, de ledenadministratie en kampioen-schappen. Daarnaast fungeerde zij geregeld als scheidsrechter en wierf zij vrijwilligers.

 

Tijdens de integratie van de sectie van de Nederlandse Bond voor Aangepast  Sporten (NEBAS) naar de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTB) zorgde  zij er voor dat de tafeltennissers werden  aangesloten bij de bond. In de periode 1995 - 2007 was zij lid van de technische commissie sector zaalsporten bij de NEBAS.

 

Wil Cattie is bovendien de drijvende kracht  achter de organisatie van het Nederlandse Kampioenschap Tafeltennis voor mensen met een beperking. Op 23 juni vond dit kampioenschap voor de tweede achtereenvolgende keer in Amersfoort plaats.

 

Toevoeging van de redactie:

Lenaert nicasiusspeld

Deze gemeentelijke onderscheiding wordt toegekend als blijk van waardering aan personen die zich lange tijd op bijzondere wijze maatschappelijk of op sociaal gebied  verdienstelijk maken  voor de stad of voor personen.

 

De naam  Lenaert Nicasius verwijst naar een Amersfoortse stadstimmerman met bijzondere inzet voor de stad en naar een heldendaad. Nicasius was verantwoordelijk voor vele uitvoerende bouwwerken, vernieuwingen of restauraties in Amersfoort zoals huizen, bruggen en verdedigingswerken. In 1651 wist hij te voorkomen dat de bijna honderd meter  hoge Onze Lieve Vrouwetoren volledig af brandde. Door zijn optreden bleef de rest van de toren voor de stad behouden. Het stadbestuur vond dit een heldendaad en gaf Jacob van Campen de opdracht om een portret te maken  van Nicasius. Ook kreeg Nicasius de opdracht om de spits te herstellen, waarbij Jacob van Campen hem van advies diende.

 

 

Postadres en contact

Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort en Omstreken

Postadres:
Postbus 34
3800 AA Amersfoort

E-mail: info@gsva.info