Zaterdag 4 maart was het dan eindelijk zo ver, ik ging voor het eerst mee met de spelersbus van de GSVA voor een tafeltennis toernooi in het mooie Lochem.

Om 8.30 uur ging dan ook mijn wekker mooi op tijd af, zodat ik ruim op tijd zou zijn bij de sporthal Rustenburg omdat we daar zouden vertrekken. Na douchen en aankleden het aller belangrijkste: mijn Senseo opwarmen voor twee heerlijke kopjes koffie. Maar wat nu grr…… geen beweging in te krijgen. Nou, ik en zonder koffie op de vroege ochtend, dat is geen goeie combinatie. Enfin, het is niet anders. dus dan maar de schoenen aan. Maar nee hoor, in jaren niet gebeurd, maar daar breekt grr….mijn veter af. Toch nog mooi op tijd buiten voor het fietsritje naar de hal. maar ja hoor, begint het opeens hard te regenen, dus ik terug naar boven om me in mijn regenpak te wurmen wat een heel gedoe is. Het zat aan het begin van deze zaterdag dus niet mee. Weer beneden gekomen is het natuurlijk weer hartstikke droog en gelukkig blijft dat zo tot aan de sporthal waar ik, toch al wat te laat, mij in de kantine ontdoe van mijn bezwete regenpak. Tussendoor snel twee slokken koffie die Richard voor me had in geschonken en aangezien de motor van de bus al aan het ronken was bleef het bij die twee slokjes koffie. Maar beter iets dan niets zullen we maar zeggen. 

Met Alma, Sabine, Harry ,Gert Jan, Mark en gelukkig een geweldige chauffeur Peter van der Vlist ging ik op weg naar de sporthal in Lochem. Gelukkig verliep de reis verder zonder problemen en kwamen we nog mooi op tijd aan in Lochem. Samen met Peter de spelers uit de bus geholpen en dan eindelijk aan een echte grote kop koffie. Maar ojee! Wat nu? De lift van de bus stopt er spontaan mee, terwijl de zwaarste rolstoel met Sabine nog in de bus staat, wat nu te doen? Na allerlei knoppen en sleutels geprobeerd te hebben zagen we dat er ook een hendel in de bus zit waarmee je de liftplank handmatig centimeter voor centimeter naar beneden kan krijgen. Samen met Peter, elkaar afwisselend, hadden we tien minuten later ook Sabine buiten staan. 

Maar nu moesten we een oplossing vinden om de lift weer aan de praat te krijgen. Dit deden we dan ook onder een heerlijk bak koffie, en zowaar kreeg iedereen het tweede kopje gratis (mogen ze in Rustenburg ook wel doen….). Aangezien Mark inmiddels al aan het spelen was en ik hem als zijn trainer een beetje zou begeleiden, liet ik het regelen van de liftzaken verder over aan Peter. Met de hulp van de ANWB was er uiteindelijk een noodoplossing bedacht zodat we in ieder geval thuis konden komen: er werd een draad gefabriceerd met twee stekkers. Door op twee polen van de liftmotor te klikken deed die het. 

Uiteindelijk heb ik toch nog wat van het tafeltennis meegekregen, de resultaten waren volgens mij zeer redelijk. Rond een uur of vier gingen we weer terug naar Amersfoort en de terug weg was het toch een stukje rustiger dan op de heenweg. Maar dit kwam natuurlijk door al die inspanningen op deze toch hele mooie dag. 

Om klokke vijf waren we weer terug in Amersfoort. Ik wil iedereen bedanken voor de mooie dag en vooral Peter heeft geweldig regelwerk geleverd. En Mark, we laten ons niet klein krijgen door een paar partijdige scheidsrechters hoor (een klein beetje maar ….). Je moet maar zo denken: we (ze)doen allemaal hun best.

Met een vriendelijke en sportieve groet,

Bert Hartnett

Vrijwilliger schuif tafeltennis

Postadres en contact

Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort en Omstreken

Postadres:
Postbus 34
3800 AA Amersfoort

E-mail: info@gsva.info