Op deze tweede dag van de vier geplande ‘Ubelsdagen’ was GSVA de ochtend vrij, maar Mark, als schuiftafeltennisser moest wel de hele dag spelen. Met hem en de organisatie konden we tot een mooie afspraak komen: om 11 uur aanwezig zijn. Dan zou Mark wat later beginnen en hoefden wij niet zo lang te wachten voor we konden starten.

We vertrokken vanaf de sporthal met een volle bus: 3 spelers en drie supporters en natuurlijk onze chauffeur. De heenreis verliep goed, alhoewel het best druk op de weg was.
Heerlijk om bij aankomst op je gemak even een kop koffie te kunnen drinken na zo’n reis.
Maar bij het tweede kopje koffie (dat overigens gratis was) vroegen we ons wel af waar Sabine, Peter en Bert bleven.
Dat werd even later duidelijk: De lift van de bus was defect en Sabine kon niet meer de bus uit. Uiteindelijk kon het nog handmatig bediend worden, maar de bus kon niet meer dicht.
Hier moest wel een oplossing voor bedacht worden, want op deze manier konden we niet meer terug rijden. Rustig onderuit gaan zitten zat er dus niet in voor Peter. Er moest heel wat gebeld en geregeld worden om er zeker van te zijn dat we weer in Amersfoort konden komen.

Schuiftafeltennis toernooi:

Mark kon bij binnenkomst meteen aan de slag. Voor de pauze wist hij drie maal te winnen en helaas twee wedstrijden te verliezen. Jammer, dat de scheidsrechter heel partijdig was en Mark hierdoor een aantal verdiende punten niet toegewezen kreeg.
Ondanks deze tegenslag liet Mark zich niet te veel afleiden hierdoor en wist hij ‘s middags alle wedstrijden naar zijn hand te zetten.
Na deze tweede dag staat Mark er goed voor: met 20 punten wist hij zijn positie bovenaan te behouden.

Team GSVA para tafeltennis:

Vandaag speelden Gertjan en Harry en ging Alma als reserve mee.
Voor mij was er nog genoeg te doen: balletjes verzamelen terwijl de heren aan het inspelen waren, Tellen bij de wedstrijden en ondertussen aantekeningen maken voor dit verslag.

Om 13.00 uur was het dan zo ver. De wedstrijden konden beginnen en vandaag was onze tegenstander Toekomst 1. Harry beet het spits af tegen Erwin. De eerste game was al meteen een spannende strijd en eindigde in een stand van 11-13 waarbij Erwin de twee laatste punten met een smash binnen haalde. De tweede game begon ook goed en tot aan de 5 punten bleef het gelijk. Daarna vlogen de ballen over de tafel heen en verloor Harry met 11-5. De volgende game bleef gelijk tot aan de 8-8 en wist Erwin het af te sluiten met een winst van 11-8

Gertjan startte heel goed tegen Wilco en wist de 1e game naar zich toe te trekken met 11-6.
De 2e game bleef tot aan de 8 punten gelijk op gaan, maar deze werd toch uiteindelijk verloren met 11-8 alhoewel er hele mooie rally’s gepeeld werden.
In de 3e game liet Gertjan zien, dat er niet met hem gesold moest worden: deze wist hij te winnen met 11-7 winst. In de 4e game liet Wilco zien wat hij waard was: na een stand van 7-0 wist Gertjan uiteindelijk nog vier puntjes te scoren, maar de game werd dik verloren.
De 5e game moest uiteindelijk gespeeld worden om een winnaar aan te kunnen wijzen. Na een hele mooie en spannende partij ging de winst toch nog naar de tegenpartij met een eindstand van 11-9.

Met de dubbel werd een goede start gemaakt, maar veel ballen kwamen over de tafel terecht en de game werd verloren met 11-8. De tweede game werd revanche genomen en na 5 punten werd een spurt gemaakt en de wedstrijd gewonnen met 11-6. Ook de derde game werd met winst afgesloten (11-7) In de vierde game wist Gertjan met zijn service veel punten te scoren en werd er snel gewonnen met een verpletterende score van 11-4

In de enkel tegen Wilco wist Harry de eerste game nog aardig bij te blijven, maar de twee games hierna werd het steeds moeilijker, alle ballen werden door Wilco teruggebracht en Harry kwam maar niet in zijn spel. Helaas werd de partij met 3-0 verloren.
Bij de volgende partij wist Gertjan dit bij zijn tegenstander te realiseren en met gemak de wedstrijd af te sluiten met een winst van 3-0.

Hierna werd er nog een dubbel gespeeld op verzoek van Winterswijk, omdat zij de derde dag niet compleet zouden kunnen zijn. De enkels zouden dan later gespeeld kunnen worden.
De eerste game werd dik verloren, maar toen hadden Gertjan en Harry het door: met 11-5  /  12-10  en 11-7 wisten ze de tegenstanders met 3-1 te verslaan. Een mooie afsluiting van de dag.

Met een beetje kunst en vliegwerk wisten Peter en Bert ons weer in de bus te krijgen en gingen we weer voldaan over onze prestaties naar huis.

Alma van Gils

Postadres en contact

Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort en Omstreken

Postadres:
Postbus 34
3800 AA Amersfoort

E-mail: info@gsva.info