Het was nog winter, nou ja winter. In ieder geval genoeg winters om de ruiten van de grote bus te moeten schoon krabben. Zoals gebruikelijk kost dat toch wel een paar minuten, je komt er niet zo makkelijk bij. Dat ondervond Wil Cattie ook die vandaag met de grote bus zou rijden. Naar Zoetermeer waar ons ranglijsttoernooi zou plaats vinden, georganiseerd door Doing.

De bus had dit keer twee volgauto’s: traditioneel met Karlijn en Robert en nu ook door Peter met Sabine. Sjoerd en Henriette kwamen met de supportende familieleden op eigen gelegenheid naar Zoetermeer. In de sporthal waren veertien tafels opgesteld. In de zesde klasse ging Henriette van start met twee verliespartijen en een op winst uitdraaiende vijfsetter. Sjoerd kreeg ook te maken met een vijfsetter: twee keer zelfs, helaas beide keren in 3-2 verlies eindigend. In de andere poule moest Sabine weliswaar genoegen nemen met een paar verliespartijen, maar gelukkig waren de eindstanden helemaal niet om ontevreden over te zijn. In de derde partij werd er zelfs een set gewonnen. Gezien het ‘klasse’-verschil (er waren sterkte klassen samengevoegd) waren de verliespartijen van Alma met 12-10 en 11-7 eigenlijk best netjes. Ook bij Gertjan liep het niet zoals hij zelf wilde, in een door hem met 3-1 verloren partij moest de tegenstander wel tot een setstand van 18-16 gaan om te winnen van Gertjan. Ook Gerard had te maken met het effect van het combineren van sterkte klassen: dat hij in de derde klasse zijn meerdere moest erkennen in de gedoodverfde winnaar van het toernooi was dus eigenlijk best netjes. In de vijfde klasse ging Karlijn goed van start met twee 3-1 winstpartijen, maar helaas ook met een verliespartij. Harry boekte een winstpartij en twee keer verlies. Voor Harry was het jammer dat zijn voorsprong van 2-0 werd ongebogen in een 3-2 verlies.

Na de lunch ging Sabine goed van start, weliswaar met verliespartijen, maar gelukkig waren de setstanden steeds het aanzien waard. In de derde set ging ze zelfs op winst af, maar het werd helaas toch 12-10. Alma wisselde de resultaten af maar ze had lekker gespeeld, zoals ze zelf zei. Henry en Sjoerd waren niet tevreden met hun verliespartijen. Gertjan verspeelde een voorsprong en moest met 11-7 verlies genoegen nemen.

Op het moment dat er periodes waren dat er zeven van de veertien tafels ongebruikt stonden kwam bij Wil het ‘toernooileidinggevoel’ boven. In tegenstelling tot bijvoorbeeld ons eigen toernooi was de toernooileiding in Zoetermeer niet in de wedstrijdhal gesitueerd. Zo had men daar geen goed overzicht van de hal en dus kwam Wil, die dat wel had, met een voorstel tot aanpassing van het wedstrijdschema om de lege tafels te gaan gebruiken. Nu om 12.35 u spelen in plaats van 13.40 u scheelt best wel veel.

Ondanks deze aanpassingen ging het voor de GSVA-ers toch niet zoals ze zich hadden voorgesteld, hier en daar werd zelfs verzucht dan maar naar huis te gaan. Maar dat gebeurde natuurlijk niet: er kwamen zelfs nog troostrondes, misschien in ons geval niet voor niets zo genoemd. Het pakket loog er ook nu niet om: Gerard moest bijvoorbeeld nog eens vijf keer aan de bak. Er waren ook leuke combinaties: Alma tegen Harry en Sabine tegen Henriette. Al met al was het een gezellige, maar best wel vermoeiende wedstrijddag.

Peter van der Vlist

Postadres en contact

Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort en Omstreken

Postadres:
Postbus 34
3800 AA Amersfoort

E-mail: info@gsva.info