Op 23 september 2017 moesten we naar Leeuwarden voor de eerste competitiedag van de Rolstoel Basketbal. Het was om 07.00 uur verzamelen, inpakken en vertrekken naar het hoge noorden.

Bij aankomst moesten de verslaafden eerst roken, daarna gingen we gezamenlijk aan de koffie en thee, daarna omkleden en warm rijden voor de eerste wedstrijd om half elf tegen Wsv uit Apeldoorn. Het eerste kwart is gelijkwaardig opgegaan en werd met een 11 – 8 achterstand voor ons afgesloten. Het tweede kwart waren we veel beter dan Wsv en deze wonnen we dan ook met 12 – 4. Het derde en vierde kwart ging het echt gelijk op: beiden werden met 6 – 6 afgesloten. Als je alle kwarten bij elkaar optelt dan zie je dat we gewonnen hebben met 32 – 27: de eerste 2 punten waren dus binnen. Scorers in deze wedstrijd waren Kees met 16 punten, Hanes en Frans met 6 punten en John met 2 punten.

Wedstrijd 2 was tegen Redeoss. Hier begonnen we hoopvol aan na het resultaat van de eerste wedstrijd. Het eerste kwart ging ook weer gelijk op maar deze verloren we toch met 11 – 8. Het tweede kwart was iedereen niet goed bij de les en ging dan ook verloren met 16 -5. Hoewel we in het derde kwart weer wat meer met de wedstrijd bezig waren, ging deze helaas ook weer verloren, nu met 12 – 9. In het vierde kwart was iedereen wel uitgeblust, maar hebben we toch verdienstelijk gespeeld ook al ging het net als de eerst 3 kwarten weer mis: het werd 19 – 12. Uit eindelijk werd deze wedstrijd dus verloren met een verschil van 24 punten: het werd 58 – 34 voor Redeoss. In deze wedstrijd scoorden Kees (22 punten), Frans ( 6 punten), Nadia (4 punten) en John (2 punten).

Al met al was het een geslaagde dag met twee debutanten in het team. Als iedereen er is zie ik ons team toch nog wel een aantal wedstrijden winnen. Ali, onze coach, was tevreden en ook haar bedank ik voor haar inzet. En dan natuurlijk niet de chauffeur vergeten: John je hebt ons veiling naar Leeuwarden gebracht en weer veilig in Amersfoort afgeleverd. Onze dank hiervoor.

John Roor (speler CJ on Wheels).
(voor de uitslagen van de overige wedstrijden wordt u verwezen naar de website van GSVA

Postadres en contact

Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort en Omstreken

Postadres:
Postbus 34
3800 AA Amersfoort

E-mail: info@gsva.info