Wij zoeken altijd een uitdaging. Die uitdaging hebben enkele spelers van CJ on Wheels zeker gevonden deze zomerperiode. Als sporter met een enigszins lichte beperking denk je bij jezelf weleens: hoe voorkom ik dat ik conditioneel minder goed ten tonele verschijn na een vakantieperiode?

Het advies: blijf je lichaam trainen op wat voor manier dan ook. Dit kan in een sportschool, daar doe je dan vaak een vorm van krachttraining. Maar een van onze medespelers heeft dit jaar de boel eens anders aangepakt en is bepakt en bezakt richting Nijmegen vertrokken. Wat heeft hij daar gedaan? Hij wilde een uitdaging aan gaan: hij heeft namelijk aan de Nijmeegse vierdaagse mee gedaan. Vier dagen lang heeft hij door Nijmegen en omgeving gerold en genoten van de bijzondere sfeer aldaar en 50 km per dag volbracht. Wie had dat gedacht....

Hij heeft deze sportieve strijd met zich zelf overwonnen en is moe maar voldaan uiteindelijk over de finish gekomen. Dus daar kunnen we wel trots op zijn! Gefeliciteerd Danny Gieskens voor deze bijzondere prestatie.

Uitdaging 2
Dat was 3x3 basketball en ook hier deed CJ on Wheels met enkele sporters aan mee! De uitdaging was voor enkele van onze sporters de deelname aan een landelijke strijd van een 3x3 basketbal toernooi. Deze ging van start op 13 mei jl. in Amersfoort.

Dynamisch, spectaculair, en innovatief! 3x3 basketball is geïnspireerd door verschillende vormen van streetball, een variant van het reguliere basketball dat ontstaan is op de pleintjes in de Verenigde Staten. Inmiddels is 3x3 basketball dé grootste teamsport ter wereld met wereldwijd meer dan 250 miljoen beoefenaars!

1 basket, 2 teams en 3 spelers
Eén van de grootste krachten van 3x3 basketball is de toegankelijkheid, het kan door iedereen gespeeld worden (mannen, vrouwen, jongens, meisjes, valide, minder valide) zowel op recreatief als professioneel niveau. Daarnaast zijn de toegepaste 3x3 regels en de vereiste capaciteit ook erg toegankelijk. Alles wat je nodig hebt is 1 basket, 2 teams en 3 spelers per team op een half basketball court.

Het weer zat op 13 mei niet echt mee en daarom werd een dag voor de wedstrijd nog even een binnenlocatie geregeld zodat alles toch door kon gaan. Het werd Sporthal De Icoon in Amersfoort. Wij hadden ons met 2 teams ingeschreven. Helaas heeft 1 team de strijd moeten staken na een dag. Het 2e team is deze dag qua poulewedstrijden goed door gekomen en is op 22 juli aan een volgende strijd begonnen. Zulke spontane dingen daar kun je als club & spelersgroep trots op zijn. Uiteindelijk zijn we als vierde geëindigd deze dag. Best de moeite waard om dit succes even in de schijnwerpers te zetten. Met dank aan de Wilco, de chauffeur die ons gereden heeft.

Annet Pater

Postadres en contact

Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort en Omstreken

Postadres:
Postbus 34
3800 AA Amersfoort

E-mail: info@gsva.info