Op 21 mei tijdens een oefentoernooi voor het PWO 2017 (= Praque Wheel Open) werd ik gevraagd door de coach van het Nederlands Talententeam om mee te gaan naar de Paragames Breda. Zonder aarzeling toegezegd dat ik mee ging, want het was voor mij een unieke kans om dit mee te maken.

Het toernooi was van 21 tot en met 25 juni. We sliepen tegenover de sporthal, dat was lekker want we konden rollend naar de zaal toe. Op woensdag de 21e moesten we ons om 12.00 u melden bij het Amrath hotel en ons opmaken voor de training die gepland stond voor 13.00 u.
Na de training konden we ontspannen en rond 18.00 u gezamenlijk eten. Daarna gingen we bespreken wat er van de teams verwacht werd. Daarna konden we ons weer ontspannen en waren we vrij om te doen wat we wilden (op alcohol drinken na…..)

Donderdag moesten we vroeg opstaan en ontbijten omdat het Nederlands team om 8 uur de eerste wedstrijd had tegen Zweden. Deze werd gelijk gespeeld, een goed begin van het toernooi. Deze dag kwam ik per wedstrijd redelijk wat minuten in het veld en had een paar mooie schotkansen die rakelings het doel misten. Uiteindelijk hebben we vier wedstrijden gewonnen en eentje verloren.

Vrijdag kwamen we de sterkere tegenstanders tegen, waardoor ik in totaal nog geen twee minuten in het veld gestaan heb. Ondanks dat dit van te voren al duidelijk gemaakt was, doet het toch zeer dat ik weinig speelminuten gekregen heb. Dit hoort bij top(team)sport.
Wil je meer speelminuten dan moet je ervoor zorgen dat je beter bent de anderen.
Hierdoor is het voor mij een goede motivatie om beter te worden zodat ik in de toekomst meer speelminuten krijg.

De eerste wedstrijd werd gewonnen van Zwitserland en hierdoor stonden we op 15 punten.
De tweede en derde wedstrijd werden verloren van Zweden en Tjechie (wat in de lijn der verwachtingen lag) en de vierde wedstrijd tegen Polen was cruciaal. Zouden we winnen dan zaten we bij de laatste vier en moesten we zaterdag twee wedstrijden spelen. De Poolse spelers waren fysiek sterker, echter de dames en heren lieten niet over zich heen lopen en deelden menige tik uit. Helaas werd de wedstrijd verloren en eindigden wij op de 6e plaats.

Op zaterdag moesten we strijden in een 2 x 20 minuten wedstrijd tegen Zwitserland wie op plek vijf zou eindigen. De wedstrijd begon en al heel snel kwamen we op een 0-1 achterstand. Het team herpakte zich en kwam op een 2-1 voorsprong die helaas snel weer verdween door een gelijkmaker. Het team bleef knokken en kwam tot twee keer toe nog op voorsprong waarna Zwitserland steeds weer snel gelijkmaakte. Uiteindelijk werd de 5-4 gemaakt en die stand werd niet meer uit handen gegeven door het team en zo wist het Nederlands Talententeam de vijfde plek af te snoepen van de Zwitsers.

Het Nederlands team moest zaterdag de halve finale spelen tegen Zweden en had lange tijd zicht op een verdiende 2-0 overwinning. Het werd echter in de laatste drie minuten alsnog een 2-2 gelijkspel waarop er shoot outs moesten komen om een winnaar te bepalen. Die werden uiteindelijk door Zweden gewonnen waardoor het Nederlands team in de troostfinale moest strijden tegen Polen voor de derde plek. En dat is gelukt. De finale was tussen Zweden en Tjechie waarin de Tjechen roemloos ten onder gingen: 9-1 voor Zweden.

Voor de geinteresseerde lezers het eind klassement: 1 Zweden, 2 Tjechie, 3 Nederland, 4 Polen, 5 Nederland Talententeam, 6 Zwitserland, 7 Belgie, 8 Canada, 9 Duitsland, 10 Marokko (door afwezigheid)

’s Avonds was de after party en mochten we een biertje doen en uit ons dak gaan. Dat hebben we ook gedaan en het was een mooie afsluiter van het toernooi. Zondag was het rond 9 uur ontbijten en daarna nog bespreking voordat we naar huis mochten gaan.

Ondanks de weinig speelminuten heb ik wel erg genoten van dit toernooi en de mensen erom heen. Het team heeft zich kranig geweerd tegen de sterkste tegenstanders en het was zo een mooie opmaat richting aankomende toernooien. Hopelijk ben ik er over twee jaar weer bij met dit team zodat we kunnen gaan voor een podiumplaats. Veel geleerd en gezien om voor mezelf te trainen en te verbeteren. De doelstelling is gezet en daar ga ik keihard voor werken: sneller worden, betere conditie en stick controle

Fernand Verweij

Postadres en contact

Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort en Omstreken

Postadres:
Postbus 34
3800 AA Amersfoort

E-mail: info@gsva.info