Iedere rolstoelhockeyclub moet per team een scheidsrechter leveren. Om aan onze verplichting te voldoen en tevens bestaande scheidsrechters wat meer rust te geven is er een oproep gedaan aan spelers, ouders en sporthalbeheerder/GSVA buschauffeur om zich op te geven voor een cursus tot scheidsrechter rolstoelhockey licentie D. Hieraan gaven één sporthalbeheerder/ GSVA buschauffeur en twee spelers gehoor, namelijk: Richard Tijnagel, Laura ter Beeke en ondergetekende.

Na opgave voor de cursus volgde er een aantal documenten om te leren en een uitnodiging om op 11 februari 2017 te komen op de cursusdag waarna er een examen zou volgen. Na weken van studeren was het op 11 februari zover en gingen er een drietal wannabee scheidsrechters naar Emmen voor de cursus rolstoelhockey scheidsrechter licentie D.

Na een mooie rit kwamen we aan bij de Springplank in Emmen. Doordeweeks was het een mytylschool, deze dag een scheidsrechterschool. Na eerst een stuk theorie verplaatste het gezelschap zich na de sportzaal waar er een deel van een veld was uitgelegd om praktijksituaties na te bootsen. Na de pauze herhaalde dit zich nogmaals waarbij met name Laura en ik bij de praktijksituatie als voorbeelden dienden om situaties uit te beelden.

Daarna hadden we nog de gelegenheid tot het stellen van vragen en moesten we er echt aan geloven. Alle drie waren we ruim op tijd klaar, dat had als nadeel dat dat kon leiden tot nagelbijterij. Dit bleek geheel onterecht te zijn. Toen we weer terug het lokaal in mochten, bleken wij alle drie geslaagd te zijn. De club is nu drie licentie D scheidsrechters rijker. Een aantal van ons zullen op de eerstvolgende competitiedag dan ook ons debuut maken.

André van de Beek

Postadres en contact

Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort en Omstreken

Postadres:
Postbus 34
3800 AA Amersfoort

E-mail: info@gsva.info